Αντιφασιστική διαδήλωση και συναυλία το Σάββατο 17 Μάρτη και απόπειρα παρεμπόδισης

Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουμε στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο αύριο Σάββατο 17 Μάρτη, στις 2μμ, στα Προπύλαια με πορεία και συναυλία-θεατρικά δρώμενα στις 4μμ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Για να σταματήσουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και αγωνιστών του κινήματος.
Για να διώξουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές και τα σχολεία μας.
Για να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη φτώχεια την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής μας, συγκυβέρνηση και τρόικα δηλαδή, μαζί με όλα τα στηρίγματά τους, όπως ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή.
Για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης που μεθοδεύουν συγκυβέρνηση-δήμος Αθήνας και αστυνομία (ο Πλεύρης καταθέτει ερώτηση στο Χρυσοχοϊδη στη Βουλή, ο Καμίνης αρνείται να δώσει άδεια για τη συναυλία και αλληλογραφεί με τη ΓΑΔΑ) δε θα περάσει…!

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ για τις προσπάθειες απαγόρευσης της διαδήλωσης:

«Αθήνα 16/03/2012, 12.40μμ

ΚΑΜΙΝΗΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4ΜΜ

Οι άθλιες μεθοδεύσεις του Δημάρχου Αθήνας Γ.Καμίνη να συνεργαστεί με την Αστυνομία του Χρυσοχοίδη για την απαγόρευση του συλλαλητηρίου στις 17 Μάρτη κατά των νεοναζιστικών πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα είναι μια πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα όλων μας. Ηδη η ΓΣΕΕ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κινήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις απαγόρευσης που κλιμακώθηκαν με την επερώτηση-φασιστική πρόκληση Πλεύρη στη Βουλή.

Αυτό το συλλαλητήριο είναι συνέχεια των αγώνων που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι στη λαιμητόμο των Μνημονίων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των συλλογικών συβάσεων, της παιδείας και της Υγείας. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα έχει μνήμη του ρόλου των γερμανοτσολιάδων συνεργατών των ναζί στη κατοχή, της χούντας αλλά και τα εγκλήματα των ναζί με τα Νταχάου και το Β Παγκόσμιο Πόλεμο που κόστισαν τη ζωή σε εκατομμύρια. Σήμερα, που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του τραμπούκου και του απεργοσπάστη, του διώκτη αριστερών και μεταναστών είναι καιρός να τους σταματήσουμε, να εμποδίσουμε τα εγκλήματα τους στις γειτονιές. Στα μαχαιρώματα μεταναστών οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρόσθεσαν ξανά και τις επιθέσεις κατά αριστερών, όπως πρόσφατα στο Πειραιά παίρνοντας μαζική ενωτική απάντηση. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση να παίζει το χαρτί του ρατσισμού κατά των μεταναστών, να βάζει τη Αστυνομία να συνεργάζεται σε καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις να καταδικάσουν τις απαγορεύσεις Καμίνη-Χρυσοχοίδη και να δώσουν δυναμικό παρών στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στα προπύλαια 2μμ και στην συναυλία στο Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ»

ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ:

Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΧΒ, ΕΙΝΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Σάββα, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Παρασκευής, Σύλλογος Π.Ε. Γληνός, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης, Σωματείο Εργαζομένων Ιντρακόμ, ΤΔΕ ΔΕΗ Ρουφ, Σύλλογος Μεταφραστών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ, Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα Νοσοκομείων, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων στην Ελλάδα, Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Συριακή Κοινότητα, Επιτροπή μεταναστών κατά της αστυνομικής βίας στην Αχαρνών, Επιτροπή μεταναστών από το Μπαγκλαντές, Μέλη Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών Αθήνας, Ζωγράφου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ελληνικού, Άραβες μετανάστες, ASANTE, Επιτροπή Βοήθειας και Στήριξης του Παιδιού, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΛΕΥΡΗ:

«Επίκαιρη ερώτηση Θ. Πλεύρη προς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συγκέντρωση «αντιρατσιστών»
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την επικείμενη πορεία προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, το προσεχές Σάββατο, από κάποιους ακροαριστερούς και κατ’ επάγγελμα «αντιρατσιστές», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλεί. Ο κ. Πλεύρης, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η κατάληψη της πλατείας από ακροαριστερούς «μεταναστολάγνους», είναι μια προκλητική ενέργεια απέναντι στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ κάνει λόγο για αδυναμία της πολιτείας να πατάξει τη λαθρομετανάστευση και για υπαρκτό κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων. Απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη, διερωτάται αν έχει δοθεί άδεια γι’ αυτή τη συναυλία, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν καταστροφές και πώς θα προστατευθούν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα.
Η ερώτηση του κ. Πλεύρη:
Στις 17 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο, κάποιοι ακροαριστεροί, κατ’ επάγγελμα «αντιρατσιστές», διοργανώνουν πορεία προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και προαναγγέλλουν συναυλία σε αυτήν. Μάλιστα, στις αφίσες που κυκλοφορούν, υβρίζουν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, που υφίστανται την υποβάθμιση της ζωής τους και την εγκληματικότητα λόγω της λαθρομετανάστευσης. Η κατάληψη της πλατείας από ακροαριστερούς «μεταναστολάγνους», είναι μια προκλητική ενέργεια απέναντι στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, που βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται κυριολεκτικά, επειδή η Πολιτεία αδυνατεί να πατάξει τη λαθρομετανάστευση. Επιπλέον, ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων από τους ακροαριστερούς, που και στο παρελθόν έχουν επιτεθεί στους κατοίκους, είναι υπαρκτός.
Συνεπώς ερωτάσθε:
Α) Έχει δοθεί άδεια γι’ αυτήν τη συναυλία και, αν ναι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν καταστροφές από τους ακροαριστερούς;
Β) Πώς θα προστατευτούν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, από τις ακροαριστερές οργανώσεις που τους εκβιάζουν καθημερινά;
Αθήνα 13.03. 2012
Ο ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Πλεύρης
Βουλευτής Α’ Αθηνών»

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under πορείες-κινητοποιήσεις, Φασισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s