Το 8,7% του παγκόσμιου πλυθησμού κατέχει το 82,1% του παγκόσμιου πλούτου (αναδημοσίευση απο www.igraphics.gr)

Χρειάσθηκε λιγότερο από ένα έτος για τη μετάδοση του «ιού» των κοινωνικών αντιστάσεων από την Τυνησία, στις 17 Δεκεμβρίου του 2010, προς τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο και από εκεί, μεταλλασσόμενος και εξελισσόμενος διαρκώς ως προς τις αιτίες και τα αιτήματα, στις πλατείες των «αγανακτισμένων» της Ευρώπης, με τελικό προορισμό τις καταλήψεις δημοσίων χώρων σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, από το κίνημα των «99%» ενάντια στο 1% που κατέχει τον πλούτο στη βορειοαμερικανική ήπειρο.

Η συσσώρευση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό πληθυσμού επιβεβαιώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τα συμπεράσματα της σχετικής μελέτης που εξέδωσε πρόσφατα το Ινστιτούτο Ερευνών της Credit Suisse και η οποία καταγράφει τη διεύρυνση του άνισου καταμερισμού του πλούτου, συνολικού ύψους 230,8 τρισ. δολαρίων, ανάμεσα στους περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ενήλικους πολίτες των αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων κρατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, μόλις το 0.5% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 38.5% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ το 8.2% κατέχει το 43.6%, δηλαδή συνδυαστικά το 8.7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 82,1% του παγκόσμιου πλούτου.

Δείτε αναλυτικά τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους ανά κράτος και την ποσόστωση τους στο σύνολο του πληθυσμού κάθε χώρας εδώ: http://www.igraphics.gr/interactive/gr-c/pagkosmios-ploutos-99-vs1

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Οικονομία, Χρήμα, γνώση

One response to “Το 8,7% του παγκόσμιου πλυθησμού κατέχει το 82,1% του παγκόσμιου πλούτου (αναδημοσίευση απο www.igraphics.gr)

  1. Γ.Ε.Βλκλπ

    Όσο απομακρυνόμαστε από τους G8 (Canada, France, Germany, Italy, Japan, United Kingdom, United States, Russia) και πλησιάζουμε προς τις υπό εκμετάλλευση χώρες, τόσο η αναλογία αλλάζει. Στην Ελλάδα το 8,7 % μοιάζει υπερβολικά αισιόδοξο. Το μεγάλο μέρος (σχεδόν το σύνολο) του πλούτου της χώρας, κατά νομήν τουλάχιστον, ανήκει σε 500 το πολύ οικογένειες και σε εταιρίες ξένων συμφερόντων. Σε λίγο, αντιστάσεως μη ούσης παρά μόνο στα λόγια και σε αναποτελεσματικές λιτανείες, θα τους ανήκει κατά νομήν και κατοχήν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s