Αγανακτισμένοι, Προσοχή! Μην εμπιστεύεστε το κράτος

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Εξέγερση, Μπάτσοι Γουρούνια

One response to “Αγανακτισμένοι, Προσοχή! Μην εμπιστεύεστε το κράτος

 1. Η έκρηξη των πολιτών δεν οφείλετε στα επώδυνα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης και ειδικά της τελευταίας για να περιορίσει ή αποπληρώσει κάποια από τα χρέη της ή να δημιουργήσει ένα ποιο ξεκάθαρο τοπίο στα δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας.
  Οι πολίτες δεν εξαγριώνονται και βγαίνουν στους δρόμους επειδή δεν γνωρίζουν πως και αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης με τις φοροδιαφυγές ή τα ρουσφέτια τους ή ακόμα και την υπερχρέωση των νοικοκυριών τους. Είναι σίγουρο πως γνωρίζουν και εθελοτυφλούν στο βωμό του συνθήματος »δείχνω τα λάθη του άλλου για να κρύψω τα δικά μου».
  Το μοναδικό πράγμα που μας καταστρέφει σαν έθνος και σαν κράτος και δημιουργεί την όλη αντιπαράθεση είναι πως ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί να του ζητάς να πληρώσει το δικό του μερίδιο ευθύνης αλλά εκτός από αυτό να του ζητάς να πληρώσει και τις όποιες υπεξαιρέσεις από τα ταμεία, τα εξαφανισμένα πακέτα της ΕΕ, τα πακέτα ανάπτυξης (από Delore και εδώ μιλάμε για τουλάχιστον 158 δις σημερινή αξία σε επιδοτούμενα έργα που το πραγματικό τους κόστος δεν είναι ήταν ούτε το 8,5% του ποσού) τα αμέτρητα σκάνδαλα, τους -μακράν- ποιο πλούσιους πολιτικούς στην Ευρώ ζώνη και πολλά περισσότερα πράγματα τα οποία έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Αυτό που κάνει – αρνητική- εντύπωση είναι πως είναι άκρως εντυπωσιακό πως κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για όλα αυτά, κανενός δεν έχουν κατασχέσει περιουσίες,κανενός δεν σφράγισαν επιχειρήσεις και αντί αυτού γίνονται εικονικές δίκες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα ή (άκουσον άκουσον) διάλυση βουλής για να μην υπάρξει έλεγχος για κάτι που »φωνάζει» πως υπάρχει αδίκημα έναντι του κράτους και των πολιτών. Αυτοί είναι η δική τους ευθύνη,ανευθυνότητα,εγκληματικότητα. Ας δούμε λοιπόν και την άλλη πλευρά του νομίσματος!!!
  Ο Έλληνας πολίτης συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά…..,πήγε στο αντίπαλο πολιτικό »δέος» για να βρει σανίδα σωτηρίας για κάτι που και αυτό το….. »δέος» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί …. εφευρέτης της διαπλοκής και της διαφθοράς και σε πολλές στιγμές προστάτης του άλλου ….»δέους».
  Όταν τα τελευταία 35 χρόνια έχεις δύο …Μανωλιούς αποδεδειγμένα διεφθαρμένους και αντί να τους εξαφανίσεις και τιμωρήσεις ,τους παρακαλάς να σε ρουσφετέψουν και τους ψηφίζεις ανελλιπώς. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι να μην βγαίνουν να σε βρίζουν στα μούτρα σου,να σου λένε πως μαζί τα φάγαμε και να το πιστεύουν κιόλας? Γιατί άραγε στο όνομα την Ελλάδας αντί για συναίνεση όλοι προσπαθούν να γίνουν πρωθυπουργοί? Μήπως έχουν μια δώσει δίκιου? Μήπως τελικά τους βοηθούσαμε και εμείς με τη στάση μας να τα φάνε?Μήπως τελικά τα ρουσφέτια και τα φακελάκια,και το κυνήγι μιας εύκολης καρέκλας για εμάς ή τα παιδιά μας ,είναι μέρος του »μαζί τα φάγαμε» και τέλος και ποιο τραγικό ερώτημα…… μήπως φωνάζουμε τώρα γιατί δεν φάγαμε το ίδιο?
  Καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν μπορεί πια να ανατρέψει το οικονομικό σκηνικό.Χρωστάμε και είναι δεδομένο πως με τον έναν η τον άλλο τρόπο θα πληρώσουμε ,αυτό που μπορεί να γίνει είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτό έτσι ώστε να γίνει όσο ποιο αναίμακτα μπορεί.
  Για να απαντήσετε σε όλα αυτά ,ελάτε σε συζητήσεις με τους παππούδες σας και τις γιαγιάδες σας -κυρίως- και με τους γονείς σας και μάθετε ποιος πραγματικά έφερε την Ελλάδα εδώ που είναι αυτή τη στιγμή.
  Μπορεί αγαπητοί μου να μην τα φάγαμε μαζί αλλά κάναμε τα πάντα να τους το δώσουμε να το πιστέψουν……!
  Δημήτρης Μ. 34 ετών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s