Η απεργία πείνας έληξε – ο αγώνας συνεχίζεται

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών έληξε και έληξε με τον αισιότερο δυνατό τρόπο. Οι συνάδελφοί μας μετανάστες εργάτες μπόρεσαν και κατέκτησαν κάποια σημαντικά δικαιώματα, άσχετο εάν δεν μπόρεσαν να κερδίσουν όλα όσα απαιτούσαν. Στις σημερινές συνθήκες, με την αδιάλλακτη στάση του κράτους σε όλα τα επίπεδα και την ένταση της καταστολής, αυτά τα βήματα υποχώρησης από την πλευρά της κυβέρνησης είναι κάτι που θα πρέπει να το κρατήσουμε για τους παραπέρα αγώνες μας. Ο αγώνας αυτός μας έδειξε ότι η συλλογικότητα, η επιμονή, η αλληλεγγύη, φέρνουν αποτελέσματα και δεν υπάρχουν κάποιοι που είναι «παντοδύναμοι» και «ανίκητοι».

Το μεγάλο στοίχημα από δω και πέρα είναι η συνέχιση του αγώνα, ντόπιων και μεταναστών εργατών, για να έχουν όλοι άνθρωποι ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από φύλο, εθνική καταγωγή, χρώμα δέρματος, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Ένας αγώνας που θα πρέπει να διαχυθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Οι πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης, οι απάνθρωπες αυθαιρεσίες των αφεντικών στον βωμό του κέρδους, αφορούν εξίσου ντόποιυς και μετανάστες. Μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση ΟΛΩΝ σε νέες δομές συλλογικής δράσης που ξεπερνούν τις «συνήθεις» και γραφειοκρατικοποιημένες δομές. Νέα σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιάς, ταμεία και δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικές κουζίνες, αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά εγχειρήματα και επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό ιστό μεταξύ όλων των καταπιεσμένων, αλλά και τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

redpunk67

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Αρθρα

One response to “Η απεργία πείνας έληξε – ο αγώνας συνεχίζεται

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Οι κυβερνητικοί απατεώνες αθετούν τη συμφωνία με τους απεργούς πείνας
    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=9943&pos=4&cat_id=48

    Τελευταίες εξελίξεις στην υλοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης – απεργών πείνας
    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=9993&pos=4&cat_id=48

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s