Την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα: αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας!

Τρίτη, 1η Μάρτη στις 12.00 (Βουλή), πολυφωνική αλληλεγγύη στον ενάρετο αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας

Η προθεσμία ανοχής στην κυβέρνηση έχει εκπνεύσει

36 μέρες απεργίας πείνας. 36 μέρες αγώνα μέχρις εσχάτων και μέχρι την τελική δικαίωση των 300 μεταναστών εργατών. 36 μέρες αλληλεγγύης σε 300 συνανθρώπους μας (μα και σε τόσους αθέατους «άλλους») που θέτουν τη ζωή τους σε μη αναστρέψιμη τροχιά για μια ζωή με νόημα, για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στα όνειρα. 36 μέρες σπίλωσης, εκμαυλισμού, ποινικοποίησης της μόνης επιλογής που μπορούν να  έχουν όλοι και όλες εκείνοι που δεν δέχονται τον ευτελισμό της ύπαρξής τους και την εκκένωση του οράματος για μια δίκαιη κοινωνία: Της επιλογής του αγώνα και της αλληλεγγύης σε όσους αντιστέκονται και αμφισβητούν τη γραμματική του τρόμου και του δόγματος του «όλων εναντίον όλων».

36 μέρες όμως και κρατικής παχυδερμίας. 36 μέρες εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, καρέ – καρέ το σενάριο μιας ανίκανης και εκφυλισμένης κυβέρνησης (εξ’ ου και τόσο επιρρεπούς στις κατασταλτικές επιλογές και στα «βασιλικά διατάγματα») που αντιμετωπίζει τους 300 απεργούς πείνας, αλλά και το σύνολο του μεταναστευτικού πληθυσμού, ως «αναγκαίο κακό» για την ενίσχυση της  ελληνικής οικονομίας, αλλά και ως αναλώσιμους σε ό,τι αφορά τη ζωή και τα φυσικά τους δικαιώματα. 36 μέρες εμπαιγμού και ιπποδρομιακού χειρισμού ανθρώπων που εξαντλούν τα όρια της φυσικής, αλλά όχι της ηθικής, τους αντοχής διεκδικώντας το αυτονόητο: Το δικαίωμα στο να έχουν πρόσωπο.

Μετά από 36 μέρες απεργίας πείνας, η κυβέρνηση μέσω ΜΜΕ, και δίχως να μπει στον κόπο να συνομιλήσει με τους απεργούς πείνας, επιλέγει τη διγλωσσία, την κατάρρευση της υγείας των 300 μεταναστών εργατών και προτείνει μια ασαφή  «ρύθμιση» των 300 με «καθεστώς ανοχής», ενώ κάλλιστα θα μπορούσε εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου να δώσει την δέουσα λύση.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να διαβιβάσουμε στην κυβέρνηση ότι επί σειρά ετών εκείνητελεί υπό καθεστώς ανοχής των μεταναστών αλλά και ημών όλων, και ότι η προθεσμία ανοχής μας έχει εκπνεύσει.

Την Τρίτη, 1η Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα (Βουλή) καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αυτό αγώνα να σμίξουν τις φωνές τους.

– Για τη δικαίωση των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

– Για τη δικαίωση του κάθε μετανάστη και μετανάστριας

– Για την δικαίωση όλων μας

– Για τη δικαίωση της ίδιας της ζωής.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

 

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Εκδηλώσεις

One response to “Την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα: αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας!

  1. redpunk67

    Κατάληψη από σήμερα το πρωί στο υπουργείο εργασίας στην οδό Κοραή. Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το υπουργείο στις 2 μ.μ.
    Όσοι μπορούν ας κατέβουν. Είναι σημαντικό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s