Αφού δεν τα λένε οι δικοί μας οι προδότες τα λέει ο Γάλλος


Βλέποντας τέτοια αποσπάσματα εξοργίζομαι. Εξοργίζομαι γιατί μου γίνεται φανερό πως έχουμε στο κεφάλι μας ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Κανείς Έλληνας ευρωβουλευτής δεν έχει υπερασπιστεί καλύτερα τους Έλληνες από αυτόν τον Γάλλο τους τελευταίους μήνες. Κανείς δεν τόλμησε να ζητήσει αφοπλισμό από την Τουρκία και να εγγυηθεί η Ευρώπη την εθνική μας ασφάλεια. Κανείς δεν ζήτησε λίγο χρόνο. Ούτε καν οι «αγωνιστές και αριστεροί» ΒΟΛΕΥΤΕΣ μας. Ακόμα εντυπωσιακότερο είναι οτι αυτά τα πράγματα τα σωστά δεν είναι κάτι σπουδαίο. Ο ομιλητής Ντανιέλ Κον Μπεντιτ εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων και πρωτεργάτης της εξέγερσης του Μάη του 68, δεν λέει κάτι το επαναστατικό. Λέει το αυτονόητο. Λέει αυτά που ο οποιοσδήποτε λογικός υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς μπορεί να έλεγε. Αυτά που προτείνει είναι μεν τολμηρά αλλά διαχειριστικά. Δεν αλλάζουν την φύση του προβλήματος που είναι οτι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Με άλλα λόγια είναι σε καθαρά καπιταλιστική λογική Στοιχειώδης τόλμη και λογική χρειάζεται για να πεί αυτά κάποιος. Όλα αυτά λείψανε από όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα μας. Εμείς ως πολίτες έχουμε χρέος να απαιτήσουμε απο την κυβέρνηση που μας εκδίδει αυτά που είπε ο Μπεντιτ. Όχι όμως μόνο αυτά. Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε για κάτι το φαινομενικά αδύνατο. Να επιβάλλουμε με κάθε τρόπο μία  κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα άλλο οικονομικό σύστημα. Αλλά πρώτα να είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλο και να υποτάξουμε τον ατομισμό  μας που ευθύνεται για τις ήττες μας και Να νικήσουμε τους φόβους  μας . Αν καταφέρουμε αυτά θα αγωνιστούμε με πάθος ,κέφι και σίγουρα αποτελέσματα. Ντάνι ευχαριστούμε για την πάσα. Στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε και να βάλουμε αυτούς που μας δυναστεύουν στα δίχτυα. Και όπως λένε και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ!  http://www.youtube.com/watch?v=54w_lcwjFTI&feature=player_embedded

soulatsadoros

Advertisements

6 Σχόλια

Filed under Αχ Ευρώπη, Δοσίλογοι και προσκυνημένοι

6 responses to “Αφού δεν τα λένε οι δικοί μας οι προδότες τα λέει ο Γάλλος

 1. ftanei_pia

  -Δηλαδή όλοι οι ευρωβουλευτές μας «αριστεροί και αγωνιστές» είναι προδότες;
  -όλοι είναι «ΒΟΛΕΥΤΕΣ»;
  -και από που «γίνεται φανερό πως έχουμε στο κεφάλι μας ΠΡΟΔΟΤΕΣ» προφανώς (και) στην Ελληνική Βουλή και μάλιστα χωρίς διάκριση, άρα και εδώ όλοι έτσι είναι…, όπως λέει ο κάθε απολίτικος συμπατριώτης μας ή το κάθε πονηρό λαμόγιο -παπαγαλάκι ότι «όλοι ίδιοι είναι» σπρώχνοντας τον εκάστοτε ..Βγενόπουλο.
  -Μήπως άθελα σας γίνεστε λίγο ισοπεδωτικοί και σεις φίλοι ακροατές χωρίς σύνορα;

  • soulatsadoros

   Ποιά είναι η στάση της αριστεράς στη συμερινή κατάσταση? Όταν είμαστε στη κατάσταση νυν υπέρ πάντων ο αγών η σημερινή αρστερά είναι νυν υπερ πάντων μηχανσμός. Βέβαια και δεν έχουν όλι οι βουλευτές ίδιο μέρος ευθύνης αλλά και κανένας δεν θίγεται απο αυτά που ψηφίζει το σώμα στο οποίο συμμετέχει για να παραιτηθέι απο αυτή την ιδιότητα. Και ναι γιατί ναι μεν δεν έχει η αριστερά΄ίδιο μέρος ευθύνης με τους κυβερνώντες αλλά απο την αριστερά υπάρχουν άλλες απαιτήσεις στις οποίες δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο. Τουλάχιστον τις δικές μου ελπίδες που είχα για αυτήν η αριστερά τις πρόδωσε. Και δεν έχω απαίτηση να κατεβεί ο Chepras με την αρμάδα του και να καταλάβει την βουλή. Άπλά περίμενα απο αυτή μία συγκεκριμένη πρόταση και όχι σούπες. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο απο την κρίση που βγήκε τώρα τελευταία ήταν μία τέτοια σούπα. Απλά τώρα που η φωτιά καίει η αριστερά του ΚΚΕ ονειροπωλεί όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια και περιορίζεται στο ρόλο της Κασάνδρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ακόμα χειρ΄τερη κατάστασηκάνοντας δηλώσεις νομιμοφροσύνης και αδειάζει όλους τους αγωνιστές του κατ εξακολούθηση( υπόθεση Πανελληνίου, Βοτανικού, και άλλες) Όσο παίρνουν οι άριστεροί ΒΟΛΕΥΤΕΣ τα 10000 αρα και κιοτεύουν να τα πουν έξω απο τα δόντια ναι ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 2. Παράθεμα: Αφού δεν τα λένε οι δικοί μας οι προδότες τα λέει ο Γάλλος « ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

 3. alexiuslautus

  Χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ με τον φίλτατο σχολιαστή «φτάνει πιά», παρατηρώ το εξής:

  Προφανώς και δεν είναι όλοι ίδιοι. Ούτε έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Είναι όλοι οι μπάτσοι «γουρούνια και δολοφόνοι» ; Μάλλον όχι. Είναι όλοι οι καπιταλιστές «βγενόπουλοι»; Δεν υπάρχουν τίμιοι επιχειρηματίες; Προφανώς υπάρχουν.

  Και μπορεί κάποιος στα 2 πρώτα (μπάτσοι, καπιταλιστές) να με βγάλει λάθος. Ας πούμε για τους βουλευτές. Είναι ίδιος ο Βουλγαράκης με τον Κουράκη ας πούμε; Προφανώς όχι.

  Το πρόβλημα είναι ότι όταν το μεταπολιτευτικό οικονομικό – πολιτικό σύστημα καταρέει, τι με οφελεί να ακούω φωνές να λένε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Αντί να βάλουν ένα χέρι και αυτοί να γυρίσει ο τροχός, κάθονται και κάνουν τους απολογητές της ανικανότητάς τους που τόσα χρόνια, συμμετέχοντας και κριτικάροντας φτάσαν εκατομμύρια κόσμο σε απόγνωση. Το άγχος του ΣΥΝ τελικά είναι μηπως όταν μπει ο κόσμος στη βουλή πάρει και αυτούς η μπάλα.

  Και όταν η κατάσταση φτάνει στο όριο είναι πια αργά να κάνεις τη μωρή παρθένα. Ο κόσμος δεν μπορεί να φωνάξει «Κάποιοι μπάτσοι είναι γουρούνια και μερικοί δολοφόνοι», ούτε «Την κρίση να πληρώσουν κάποιοι καπιταλιστές». Δεν νομίζω λοιπόν ο θεσμός του βουλευτή να θίγεται περισσότερο από τις φωνές του κόσμου απ’ ότι θίγεται από τη συμπεριφορά κάποιων που είναι βουλευτές. Τελικά ο ρόλος της αριστεράς είναι να υπερασπιστεί τον θεσμό ακόμα και εις βάρος του κόσμου; Ελπίζω όχι γιατί το ίδιο κάνει και ο Λάος λέγοντας «δεν φάγαμε εμείς» και «τώρα να υπερασπιστούμε τους θεσμούς».

  Το πρόβλημα λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι αν έφαγε λεφτά ο Ψαριανός ή ο όποιος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ. Το θέμα είναι: μπορούν να συνεισφέρουν στην ανατροπή του συστήματος που εξέτρεφε και κάλυπτε όλους τους κλέφτες ή απλά θα υπερασπιστούν την ατομική τους αθωότητα μαζί με την ενοχή του συστήματος;

  Αν επιλέξουν να συνεχίσουν την σημερινή τακτική προσωπικά δεν θα τους θεωρήσω συνενόχους, απλά άχρηστους στον αγώνα του απλού κόσμου για πραγματική αλλαγή, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια ενάντια στην εξαθλίωση και την καταπίεση.

 4. Παράθεμα: Αφού δεν τα λένε οι δικοί μας οι προδότες τα λέει ο Γάλλος « ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

 5. ftanei_pia

  Λάθος μου το Ακροατές Χωρίς Σύνορα.
  Αντισώματα εννοούσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s