ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας αδιαφορεί για τα κοινωνικά δρώμενα, αναλώνοντας το χρόνο του σε κέντρα διασκέδασης και internetcafé, η δική μας ανάγκη και επιθυμία να αρθρώσουμε πολιτικό λογο μεσα από διάφορες πράξεις και κατ’επέκταση να αντισταθούμε σε ένα σύστημα καταπίεσης, καταπάτησης και περιστολής των δικαιωμάτων μας και σε μια κοινωνία η οποία προβάλλει σαν μοναδικές αξίες τον πλουτισμό και τον ατομικισμό , μας ώθησε στην αναζήτηση ενός χώρου που μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοοργανωθούμε δημιουργώντας έναν ελεύθερο χώρο.

Η έπαυλη Κουβέλου στέκεται εδώ και 30 χρόνια εγκαταλειμμένη και παρατημένη στο έλεος του χρόνου και της φθοράς, περιμένοντας κάποιον να της δώσει ξανά ζωή και χρησιμότητα. Αφ’ότου παραχωρήθηκε στην εκκλησία με σκοπό την ίδρυση στέγης απόρων και ορφανών παιδιών εχει αφεθεί επιδεικτικά να ρημάξει και ο λόγος της εγκατάλειψης και της μη αξιοποίησης είναι προφανής. Για την εκκλησία, η οποία δε διαφέρει στη λειτουργία της απο άλλες εταιρίες, μια στέγη για άπορα παιδιά δε θα της επιφέρει κανένα οικονομικό όφελος.  Έτσι αποφασίσαμε, σαν ομάδα η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως κομμάτι του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, στις 7 Απριλίου 2010 να καταλάβουμε αυτό το κτίριο δημιουργώντας έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο, που θα στεγάσει τις πολιτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις μας και θα γίνει αφορμή για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, πάντα μέσα από συλλογικές διαδικασίες, δρώντας αντιιεραρχικά.

Μακριά από κομματικές επιρροές, με βασική αρχή την αυτοοργάνωση, προσδοκούμε να μετατρέψουμε αυτό το κτίριο σε εστία αντιπληροφόρησης, εκδηλώσεων, συζητήσεων και διαφόρων μορφών δράσης. Μας αφήνει εντελώς αδιάφορους οποιαδήποτε οικονομική ή ιδιοκτησιακή εκμετάλλευση αυτού του χώρου. Αντιθέτως, σκοπός μας είναι να τον κάνουμε ένα ενεργό κομμάτι της πόλης για τον καθένα.

Έτσι, προχωρήσαμε σε διάφορες εργασίες (καθαρισμός κήπου και σπιτιού, μάζεμα μπάζων κλπ.), γεγονός που ενεργοποίησε μετά απο 30 χρόνια τα υποκριτικά αντανακλαστικά του ιδρύματος «Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου», το οποίο άσκησε μήνυση κατ’αγνώστων με την κατηγορία της διαταραξης οικιακής ειρήνης, ενημερώνοντας παράλληλα για άμεση εκκένωση του κτιρίου.

Θεωρούμε δικαίωμά μας να έχουμε ένα χώρο ώστε να μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις δράσεις μας. Πρόθεση μας είναι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στις κοινωνικές διεκδικήσεις και αγώνες ενάντια σε κάθε μορφήεξουσίας.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/04 ΣΤΙΣ 12μμ ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Διονύσου και Σόλωνος (πίσω από το το ΙΚΑ Αμαρουσίου)

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under αυτο-οργάνωση

One response to “ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

 1. Δημήτρης Κ.

  Αγαπητοί γείτονες,

  όπως πιθανόν πολλοί από εσάς θα έχετε ήδη αντιληφθεί, από τη Τετάρτη 7 Απριλίου, η έπαυλις Κούβελου, ξαναζωντάνεψε.
  Είμαστε μία ομάδα νέων, που αποφασίσαμε να καταλάβουμε το χώρο, προκειμένου να στεγάσουμε τις δραστηριότητές μας και να τον απελευθερώσουμε, να τον καθαρίσουμε και να τον αναπλάσουμε ώστε να γίνει προσβάσιμος στη γειτονιά για ποικίλες δραστηριότητες.

  Στα σχέδιά μας είναι να διαμορφώσουμε τον κήπο, αφού τον καθαρίσουμε, με δενδροφυτεύσεις και μποστάνια, να φτιάξουμε μια παιδική χαρά για τα παιδιά της γειτονιάς, να επιδιορθώσουμε όσο μπορούμε το ερειπωμένο κτίριο ώστε να γίνει προσβάσιμο κι ασφαλές, να φτιάξουμε ένα καφενείο ώστε να απολαμβάνουμε τη δροσιά του κήπου και να στεγάσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές, βιβλιοθήκη και άλλα. Όλα τα παραπάνω, και όσα άλλα προτείνετε εσείς, θα γίνονται δωρεάν, με την εθελοντική συνεισφορά όλων, αφού ονειρευόμστε μια κοινωνία ελεύθερη από το εμπόρευμα και τη κερδοσκοπία.

  Επιζητούμε την ενεργή συμμετοχή σας και τη βοήθεια σας με οποιοδήποτε τρόπο, προκειμένου όλοι μαζί, να συνδιαμορφώσουμε το χώρο για να το μετατρέψουμε από ερειπωμένο σκοιπιδότοπο, σε όαση επικοινωνίας και συνεύρεσης, δραστηριότητας και ψυχαγωγίας.

  Η κατάληψη θα παραμένει ανοιχτή για όλους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ (Διονύσου και Σόλωνος)

  11/04/2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s